pondělí 16. ledna 2012

Den čtrnáctý


Zpět do Daru
neděle, 22.1.2012


Poslední den našeho afrického zájezdu. Dopoledne jsme strávili procházkou po pobřeží Nungwi, zrovna v době, kdy probíhal poměrně značný odliv. Voda sahala po kotníky několik set metrů od pláže a rybáři a stavitelé plachetnic "dhow" si tak v klidu mohli své lodě opravit na suchu. V jednu hodinu nás čekal přesun zpět do města Zanzibar, abychom v klidu stihli trajekt zpět do Dar es Salaamu. Všudypřítomný hluk a ruch při naloďování nás už ničím nepřekvapil ani nezaskočil. Jen kapitán zřejmě pospíchal na přímý přenos fotbalového utkání, protože se s lodí řítil, jak kdyby jí ukradl. V Daru jsme se ubytovali opět v hotelu Safari Inn jako první noc strávenou v Tanzanii a ještě než se setmělo, vyrazili jsme si koupit poslední ovoce (dokonce jsme si i jednu papáju přivezli domů).
Jakmile jsme se větrem a mořem ošlehaní z trajektu trochu zcivilizovali, poslední večer jsme strávili opět společnou večeří, tentokrát v restauraci Jambo Inn nedalekého hotelu. Později jsme ještě chvíli poseděli v jídelní místnosti našeho hotelu a v jednu hodinu ráno tanzanského času naše cesta směřovala již na letiště.
Celý zájezd byl ve většině případů naprostá pecka, všechno, od samotné Afriky a jejích obyvatel až po safari a divokou přírodu naprosto nezapomenutelné!

3 komentáře:

  1. A myslíte, že by se nějaká takováhle africká země dala navštívit i na vlastní pěst, nebo by to bez cestovky bylo moc riziko?

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě dala (Tanzanie, Keňa,...). Tím, že to bylo přes CK jsme nemuseli složitě řešit jak se kde přesunout a tím jsme jistě ušetřili čas. Myslím, že bychom totéž možná měli na trochu delší dobu kdybychom jeli na vlastní pěst. A možná taky ne. Každopádně doporučuji! :-)

    OdpovědětVymazat