čtvrtek 19. ledna 2012

Den jedenáctý


Zanzibar: Bawe a Changuu
čtvrtek, 19.1.2012


Ráno jsme posnídali trochu chudším občerstvením a vyrazili si k pobřeží vybrat vybavení potřebné na šnorchlování. Když jsme našli loďky, se jménem Mr.Bean, právem jsem se začala obávat o bezpečnost svého foťáku. Dnes jsme směřovali lodním výletem k ostrovu Bawe na šnorchlování a poté k ostrovu Changuu (Prison Island). Jenže vlny byly trošku větší a lehce rozhoupávaly naše bárky a ne jednou nás ošplíchla vlna slané vody. Naštěstí v blízkosti ostrova Bawe se voda uklidnila, prozradila průzračnou hladinu a šnorchlování nebyl problém. Naskákali jsme do vody a kochali se bohatým podmořským světem. Bohužel do této fauny patřili i malé medůzky ve velmi hojném počtu. Ačkoliv nijak extra moc nežahali, přeci jen jsem nějaké zásahy obdržela. Když jsme se dostatečně vyšnorchlovali a mnozí si tímto zadělali i na spálená záda, mohli jsme pokračovat dál v plavbě na ostrov Changuu. Pobřeží tam bylo krásně písčité a voda téměř tyrkysově modrá, což spoustu z nás hned vrhlo do víru vln. Součástí výletu byl i oběd v podobě ovoce (mé zbožňované mango, ananas, banány, meloun), pikantních masových taštiček, ciabatty a sladkých pletenek. Ovoce tady chutná opravdu luxusně, toho se u nás opravdu dočkat přirozeně nemůžeme, takže si to vážně užívám. :)
Po občerstvení jsme se šli projít do místní „Prison“ budovy s výhledem na moře a na kolonii želv. Ačkoliv ostrov je pojmenován Prison Island, věznice zde nikdy nebyla. Ostrov sloužil pouze jako překladiště otroků a budova, která měla původně sloužit jako věznice fungovala pouze jako karanténa při epidemii žluté horečky. Kolonii želv obrovských, mezi  kterými jsme se mohli i projít a v těsné blízkosti se s nimi vyfotografovat, dostal britský panovník v roce 1919 a od té doby zde žijí a rozmnožují se.



Po prohlídce jsme ještě chvíli zůstali na pláži a následně vypluli zpět do města Zanzibar do Stone Townu. Po blahodárné sprše jsme si došli pro ananas, mango a rambutan na centrální tržiště v ulici Creek Road. Naše chuťové buňky se nechaly zlákat opět směrem na tržiště ve Forodhani Gardens, kam jsme kolem osmé hodiny večer opět směřovali a pochutnali si na hovězí zanzibarské pizze, kterou nám statečná Janča usmlouvala ze dvou tisíc šilinků na 1500 a šéfovala veškeré naše objednávky pizz. :)





2 komentáře:

  1. Ta želva je hodně fotogenická :)

    OdpovědětVymazat
  2. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat