úterý 24. ledna 2012

Den šestý


NP Serengeti
sobota 14.1.2012


Náš dnešní program začal velice brzy. Hned poté, co jsme se dozvěděli, že Petrovi, jednomu z našich průvodců, během noci odnesla hyena jeho sandály (našla se jen jedna pěkně prokousaná), jsme vyrazili na cestu. Odměnou za brzké vstávání byl ukázkový pohled na zářící vycházející slunce v popředí s černě zbarvenými akáciovými stromy. Dnešní den byl na počet zahlédnutých zvířat slabší, asi jsme již namlsaní tím, jaké jsme měli doposud štěstí. Nicméně k vidění bylo několik tůní plných lenošících hrochů, v jednom „hippo pool“ jich bylo opravdu neuvěřitelné množství. Dokonce byly ve vodě vidět i čouhající záda krokodýla.


Naším přáním bylo dnes zahlédnout nějakou pořádnou kočkovitou šelmu, což se podařilo. Když jsme projížděli kolem kamenných výstupků zvaných „kopjes“, na jednom z nich odpočíval jeden starší samec lva. Později se velká skupinka žiraf shlukující se do větší skupinky postaraly o další krásnou podívanou.
Co bylo ale největší překvapení dne? Žádné kriticky ohrožené zvíře, ale dnešní ubytování. Když jsme nic netušící zaparkovali před luxusním Lobo Wildlife Lodge, nejdříve jsme ani nějakou chvíli nevystupovali z auta, protože jsme to měli za dobrý vtip. Ani by nás nenapadlo, že bychom během našeho sedmidenního safari spali jinde než pod stanem, ale opak byl skutečností. Hned u vchodu jsme dostali navlhčené bílé ručníčky, kterými jsme si mohli otřít obličej a ruce. Vzhledem k všudypřítomnému prachu na safari nikdo ručníček nevrátil jinak než temně šedý nebo černý. I na dnešní noc jsem byla připravená na spacák a karimatku, ale ochotně jsem se toho vzdala. Čekaly na nás krásné, stylové, světlé a čisté pokoje s komfortní koupelnou a s výhledem do krajiny. Za pár okamžiků jsme mohli z okna sledovat stádečko impal, běžícího buvola nebo kočkodany, paviány a damany na stromech. Náš pokoj byl situovaný na kraji celé budovy a hned vedle něj stála skála a strom, přímo na něj se na noc uchylovala tlupa paviánů, která se v noci občas postarala o vyděšené probuzení v okamžiku, kdy nám skočili na střechu nad našimi hlavami. :) Večeře probíhala ve stylu all you can eat (od polívek, salátů, masa, omáček, příloh, ale i dezertů), čehož samozřejmě všichni hojně využili. :)



Žádné komentáře:

Okomentovat